Savladao velikana igre
20

"Maskirana" ikona Premiershipa s poker turnira odnijela 50.000 eura

D. P.
Aguero je pokušao biti neprepoznatljiv (Foto: Screenshot)
Aguero je pokušao biti neprepoznatljiv (Foto: Screenshot)
Mnogi nogometaši nakon završetka igračkih dana posvetili su se pokeru, a među onima koji imaju najviše uspjeha na startu nove karijere je legendarni argentinski napadač Sergio Aguero.

Ikona engleske Premier lige posljednjih godinu dana provodi za poker stolom i ako je vjerovati prema onome što pruža na startu karijere, očekuju ga velike stvari, kao dok je "žario i palio" u dresu Manchester Cityja.

Aguero počinje stvarati ime kao igrač pokera, tri godine nakon što je primoran da završi karijeru zbog problema s radom srca.

Nakon što je prošle godine osvojio 10.000 eura usavršavajući svoje kartaške vještine, sada je zaradio znatno više i ostvario najbolji rezultat u karijeri.

Aguero (35) je s posljednjeg GGPoker turnira kući odnio glavnu nagradu i nevjerovatnih 50.000 eura. No, još impresivnije djeluje kalibar igrača koje je pobijedio u ovoj borbi.

Među brojnim slavnim igračima pokera, za stolom se nalazila i svjetska poker zvijezda Damian Salas, čovjek koji je zaradio 3,5 miliona eura u svojoj karijeri. Aguero ga je savladao u igri heads-up pokera, formatu koji se sastoji od samo dvojice igrača koji se takmiče jedan protiv drugoga.

Tokom cijelog takmičenja Aguero je nosio majicu s kapuljačom na glavi i sunčane naočale kako bi sakrio identitet i svoje namjere. To ga je učinilo gotovo neprepoznatljivim bilo kome u sobi.

Slavni Argentinac se umirovio 2021. godine nakon što su mu se pojavili problemi s radom srca u dresu Barcelone. Prvi put se vratio na teren prošlog mjeseca u dresu matičnog kluba Independientea, a riječ je bio o utakmici legendi kluba za 120. rođendan.