Nogomet
0

Martino: Mogu se identifikovati sa Barceloninim stilom

Totalsport
Gerardo Martino (Foto: AFP)
Gerardo Martino (Foto: AFP)
Gerardo Martino, 50-godišnji argentinski nogometni trener, glavni je favorit za upražnjeno mjesto trenera Barcelone, nakon odlaska s te dužnosti Tita Vilanove.

Martino je navodno prvi favorit njegovog sunarodnjaka Lionela Messija, pa je zbog toga i prvi favorit u općem smislu. Inače, u nedjelju je prema Argentini poletio Andoni Zubizarreta, sportski direktor katalonskog kluba, koji bi se trebao naći s Martinom i razgovarati o mogućem preuzimanju važne dužnosti.

Martino je slobodan trener, a posljednji posao koji je radio bio je onaj u Newell's Old Boysima (prošle sezone). Inače, najduže je boravio na mjestu selektora Paragvaja, gdje je radio od 2006. do 2011. godine, a prije toga je trenirao Platense, Instituto, Libertad, Cerro Porteno i Colon.

Nerijetko su klubovi koje je trenirao u karijeri (ili reprezentacija Paragvaja) igrali tvrd nogomet, što nije Barcelonin stil. No, Martino će reći:

"Itekako se mogu poistovjetiti sa stilom Barcelone. Zapravo, za mene je nemoguće da se ne mogu povezati s takvim nogometom", rekao je za Fox Sports Martino i dodao: "Nije u redu kritikovati Barcelonu za bilo šta, jer to je ekipa koja je pet godina na samom vrhu".