Ligue 1
78

Marseille gostujućom pobjedom ponovo drugi: Kolašinac vrlo dobar, Hamulić debitovao

N. K.
Kolašinac na utakmici protiv Toulousea (Foto: Twitter)
Kolašinac na utakmici protiv Toulousea (Foto: Twitter)
Marseille je u posljednjem susretu 24. kola francuskog nogometnog prvenstva na gostovanju pobijedio Toulouse sa 3:2 te se vratio na drugo mjesto Ligue 1.

Domaća ekipa je povela već u trećoj minuti susreta golom Thijsa Dallinga i do kraja poluvremena Toulouse je držao vodstvo.

Međutim, u nastavku su gosti okrenuli rezultat s tri gola, a strijelci su bili Chancel Mbemba, Cengiz Under i Nuno Tavares.

Ado Onaiwu je tri minute prije kraja smanjio na 2:3 ugrozivši pobjedu Marseillea, ali su gosti do kraja susreta sačuvali pogodak prednosti.

U pobjedničkom timu Sead Kolašinac je bio u startnoj postavi te je odigrao vrlo dobar meč.

Prvenstveni debi u dresu Toulousea upisao je i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine Said Hamulić koji je na teren ušao u 81. minuti umjesto strijelca Dallinge.

Hamulić je ove zime stigao iz poljskog Stala gdje je pružao vrhunske partije. Nedavno je igrao i u Kupu Francuske za Toulouse.

Inače, Marseile se večerašnjom pobjedom vratio na drugo mjesto i sada ima 52 boda, odnosno pet manje od PSG-a koji je u spektakularnoj utakmici punoj preokreta savladao Lille sa 4:3.