Sigurna pobjeda
7

Marseille golovima Thauvina i N'Jieja savladao Salzburg i došao na korak do finala Evropske lige

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Marseillea pobijedili su na Velodromeu u prvoj utakmici polufinala Evropske lige ekipu Salzburga rezultatom 2:0.

Nešto bolju igru na početku meča Marseille je krunisao već u 15. minuti utakmice. Thauvin je dobro skočio na centaršut Payeta iz slobodnog udarca i poslao loptu, čini se rukom, u gol za veliko slavlje domaćih navijača.

Pet minuta kasnije novi dobar pokušaj domaćih. Sanson je uputio dobar udarac s velike udaljenosti, ali je lopta proletjela par centimetara pored stative.

Nakon pola sata igre i Salzburg je prvi put zaprijetio. Lainer je nakon solo akcije uputio precizan udarac, ali je golman sjajno spriječio njegov pokušaj pa je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 1:0.

Mogao je Salzbug i u 53. minuti do izjednačenja. Wolf je uputio udarac pod prečku, ali nije uspio savladati Pelea.

Kazna je uslijedila u 63. minuti kada je N'Jie postigao gol preciznim udarcem nakon lijepe asistencije za, ispostavit će se, konačnih 2:0.

Imao je Salzburg do kraja meča još dvije dobre prilike. Prvo je Gulbrandsen pucao glavom i pogodio stativu, a dvije minute kasnije Pele je pravovremeno istrčao s gola i zaustavio pokušaj Ulmera pa promjene rezultata nije bilo.