Neće voditi ekipu na SP
308

Marokanski mediji: Vahid Halilhodžić smijenjen, poznato ime njegovog nasljednika

E. B.
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Vahid Halilhodžić (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Nogometnog saveza Maroka je smijenio Vahida Halilhodžića s pozicije selektora, javljaju mediji iz te sjevernoafričke države.

Fouzi Lekjaa je odlučio uručiti otkaz bosanskohercegovačkom stručnjaku kako bi ispunio želju brojnih navijača Maroka koji su bili nezadovoljni jer je Halilhodžić odstranio iz reprezentacije zvijezde ekipe Hakima Ziyecha i Noussaira Mazraouija, javlja portal Lions de L'Atlas.

Kako navodi taj portal iz dobro obaviještenih izvora, Halilhodžić će u narednim danima doći u Maroko kako bi ugovor bio i službeno raskinut, a naš stručnjak će dobiti odštetu.

Halilhodžić je postao prvi trener u historiji koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije. Ranije je to uradio s Obalom Slonovače, Alžirom i Japanom te sada Marokom, no zanimljivo je da je samo Alžirce vodio na Mundijalu jer je u Japanu i Obali Slonovače dobio otkaz uoči smotre najboljih.

Kako navodi Lions de L'Atlas, poznato je ime i Halilhodžićevog nasljednika. Radi se o portugalskom stručnjaku Andreu Villas-Boasu sa kojim je Lekjaa već obavio razgovore i ostalo je samo da se dogovore oko finansijskih uslova.