Prisjetio se
40

Marokanac bijesan na Halilhodžića: Sada sam na stubu srama i želim da razjasnim tu situaciju

E. K.
Imran Louza u dresu reprezentacije Maroka (Foto: Twitter)
Imran Louza u dresu reprezentacije Maroka (Foto: Twitter)
Marokanski nogometaš Imran Louza je u razgovoru za tamošnje medije govorio o bosanskohercegovačkom stručnjaku Vahidu Halilhodžiću.

Dvojac je zajedno sarađivao u vrijeme dok je Halilhodžić bio selektor reprezentacije Maroka koji je ispao u četvrtini finala Afričkog Kupa nacija 2021. godine od Egipta.

Louza je na tom meču u 122. minuti susreta pokušao uposliti Achrafa Hakimija i to samo iz razloga jer mu je to Vahid Halilhodžić rekao.

Sve se završilo katastrofalno za Marokance koji su u tom trenutku gubili rezultatom 2:1 i išli su na sve ili ništa. Egipćani su presjekli pomenuto dodavanje i izašli sami na gol, no nisu postigli pogodak koji bi ovjerio pobjedu.

Pomenutu situaciju pogledajte na 8.32 u videoprilogu koji se nalazi u tekstu.

"Još uvijek se sjećam Halilhodžića. Stajao je iza mene i vikao da dodam loptu do Achrafa Hakimija. Ušao mi je u glavu i ja sam dodao loptu do Hakimija iako sam bio ubijeđen da to nije najbolje rješenje", rekao je Louza te dodao:

"Sada sam na stubu srama, no želim da razjasnim ovu situaciju jer mi je to veoma važno. Kada sam ušao u svlačionicu počeo sam se pitati zašto sam to uradio".

Susret je okončan rezultatom 2:1, a Egipat je kasnije poražen u finalu od selekcije Senegala nakon jedanaesteraca.

Halilhodžić je nedugo poslije dobio otkaz na klupi Maroka, a Louza se nije našao na spisku igrača koje je Walid Regragui odveo u Katar gdje je afrička selekcija osvojila četvrto mjesto.

Također, nogometaš Watforda se nije našao ni na spisku nogometaša koji će konkurisati za januarski nastup na Afričkom Kupu nacija.