Crnogorski veznjak
78

Marković: Izašao sam Želji ususret, već imam tri ponude za nastavak karijere

Piše: N. Kustura
Darko Marković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Darko Marković (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Crnogorski veznjak Darko Marković postao je drugi nogometaš, nakon Dženisa Beganovića, koji je u finišu ove kalendarske godine napustio Fudbalski klub Željezničar.

Igrač koji je u dresu Plavih odigrao 32 utakmice i postigao četiri gola govorio je za naš portal o proteklom periodu i planovima za naredni korak u karijeri.

"Kao što svi znaju prošle sezone imao sam dobar učinak s kojim sam bio veoma zadovoljan. Bio sam u vrhu liste strijelaca i asistenata u ekipi, iako sam igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača. Jedina mana u prošloj sezoni bila je to što nismo na kraju osvojili titulu i doveli priču do kraja budući da smo u drugom dijelu sezone dostigli veliki zaostatak za Zrinjskim. U tekućoj sezoni zadesila me povreda, a oporavak je predugo trajao. Povreda je bila i glavni krivac što nisam igrao i u velikoj mjeri uticala je na moj odlazak s Grbavice. Na kraju sam izašao klubu u susret i na njihov zahtjev raskinuo sam ugovor. Moja potraživanja nisu bila velika i ono što su oni nudili, ja sam odmah prihvatio. Da li je moglo biti bolje i kako je moglo biti bolje, ostaje nam za razmišljanje. To najbolje znaju ljudi u klubu i ja. Na kraju mogu reći da će mi Željezničar i Grbavica ostati u lijepom sjećanju", rekao je Marković za Klix.ba.

Defanzivni veznjak ističe da je dobio nekoliko ponuda već prvog dana kako je postao slobodan igrač.

"Sada sam na putu kući u Crnoj Gori. Dobio sam veoma brzo tri konkretne ponude. Jedna je iz Premijer lige BiH, dok su dvije iz Crne Gore. Neću da žurim. Imam CV koji je sasvim zadovoljavajući i koji ima svoju cijenu ispod koje neću ići. Čekat ću pravu ponudu. Vidio sam da me pojedini mediji dovode u kontekst sa Slobodom, ali moram istaći da me niko iz Tuzle nije kontaktirao", kazao nam je sada već bivši Željin igrač.

Prošle sezone Marković je bio jedan od standardnijih igrača u Željinoj ekipi, a podvukao je da će mu u posebnom sjećanju ostati mečevi odigrani protiv Zrinjskog.

"Utakmica protiv Zrinjskog u Mostaru i pobjeda rezultatom 4:0 najdraža mi je u Željinom dresu. Tada smo na blatnjavom terenu uz odličnu igru prekinuli veliki niz nepobjedivosti Zrinjskog na njihovom stadionu. Također, moram istaći gol protiv Zrinjskog na Grbavici, kada su svi u klubu mislili da će nam taj pogodak donijeti titulu. Osim mečeva s Mostarcima, zauvijek ću pamtiti i derbije protiv Sarajeva jer su te utakmice posebne", rekao je Marković.

Podsjetimo, Marković je u prošlosti igrao još za Budućnost, Zetu, Paxtakor, Dečić, Mogren, Ujpest, Lovćen i Mladost VO.