Nogomet
28

Marković i Križman potpisali za Željezničar, broj ulaznih transfera porastao na 13

Piše: O. T.
Mihriđana Begović, Darko Marković i Sandi Križman (Foto: FS KS)
Mihriđana Begović, Darko Marković i Sandi Križman (Foto: FS KS)
U prostorijama Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo (FS KS), uz prisustvo službenih predstavnika FS KS, profesionalne ugovore sa FK Željezničar potpisali su Darko Marković i Sandi Križman, saopćeno je na zvaničnoj stranici FS KS.

Križman je posljednji angažman imao u Slaven Belupu za koji je u prošloj sezoni upisao 19 nastupa, ali je u posljednjih 10 kola 1. HNL samo jednom odigrao cijeli meč i bio starter. Ranije je nastupao za Istru, Jennam Dragons (Južna Koreja), Rjeku i Karlovac 1919. Igrao je za sve omladinske selekcije Hrvatske od U18 do U21.

Na konferenciji za medije prilikom predstavljanja u Željezničaru, novi trener ovog kluba Slavko Petrović pohvalio je Križmana za kojeg smatra da će biti pojačanje za klub.

"Za kraću budućnost imamo rješenje. Željezničar je doveo jednog kvalitetnog igrača iz Hrvatske. Ako on dođe na 50 posto forme koju je u Hrvatskoj imao, bit će veliko pojačanje za klub i riješit će se taj problem lijeve strane", kazao je tada Petrović o 27-godišnjem lijevom krilu Križmanu.

Drugo pojačanje je 29-godišnji veznjak Darko Marković koji je u prošloj sezoni nastupio u 31 utakmici za crnogorsku Zetu i svaki put je bio starter. On je prije Zete igrao u BHT Premijer ligi gdje je proveo drugi dio sezone 2014/15, a nastupao je za Mladost iz Velike Obarske koja je tada ispala iz lige. Ranije je igrao za Mogren Budvu, Lovćen, Ujpešt, Pakhtakor i Podgoricu.

Željezničar je ranije doveo 11 igrača (Adnan Šećerović, Stevo Nikolić, Sanel Jahić, Javi Hervas, Milivoje Lazić, Dino Bevab, Uglješa Radinović, Dimitrios Toskas, Denis Pozder, Matteo Boccaccini, Senad Husić) ovog ljeta, a od tih 11 igrača čak pet je već napustilo klub (Javi Hervas, Dino Bevab, Dimitrios Toskas, Denis Pozder i Senad Husić). Ukupno, Željezničar je ovog ljeta doveo 13 igrača.