Nogomet
53

Marko Topić za Klix.ba: Švicarska i BiH će odigrati dobru utakmicu, Zmajevi su kvalitetniji

Piše: D. B.
Marko Topić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Marko Topić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras u Cirihu igra prijateljsku utakmicu protiv Švicarske, a u razgovoru za portal Klix.ba je o ovom susretu govorio bivši reprezentativac Marko Topić, koji živi u Cirihu.

Topić izuzetno dobro poznaje švicarski nogomet i njihovu reprezentaciju, ali smatra da su Zmajevi kvalitetniji.

"Švicarci su izgubili od Irske 0:1, bila je to dosta loša utakmica, zbog čega su već pod pritiskom. Shakiri i Lichtsteiner ne igraju, ali selektor Petković želi pobjedu. Vjerujem da će Švicarska i BiH odigrati dobru utakmicu i smatram da smo mi kvalitetnija ekipa. Ako svaki igrač odradi sve kako treba, možemo očekivati dobar rezultat", izjavio je Topić za portal Klix.ba

Pohvalio je selektora Mehmeda Baždarevića jer daje priliku mladim igračima.

"S obzirom da nismo otišli na Evropsko prvenstvo, selektor treba davati šansu mladim igračima. Ne smije se dogoditi ono što se dogodilo u moje vrijeme, kada su uvijek standardni bili Bolić, Baljić, Salihamidžić, Barbarez i drugi. Njihovim odlaskom je ostala velika 'rupa' u reprezentaciji, jer je fokus bio na 11 do 13 igrača, dok se drugim šansa nije davala. Baždarević radi odličan posao, daje igračima priliku iz različitih liga, ali i iz naše. Kapiten Sarajeva Haris Duljević će sigurno sada raditi još više nakon što je vidio starije igrače i zaigrao za reprezentaciju. Ovo ga je gurnulo naprijed", završio je Topić.

Utakmica Švicarska - BiH se igra večeras u Cirihu s početkom u 20:30 sati.