Nogomet
0

Marjan Mijajlović nije dovoljno dobar za RTRS

Sarajevo-x.com
Marjan Mijajlović
Marjan Mijajlović
Komentar komentatora BHT-a Marjana Mijajlovića na prvoj utakmici Svjetskog prvenstva u JAR-u nije se svidio gledateljima RTRS-a, te je ova televizija odlučila da drugo poluvrijeme te utakmice prenosi njihov komentator.

"Komentari novinara Federalne televizije tokom prvog dijela utakmice koja je otvorila Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Јohannesburgu, u Јužnoafričkoj Republici, izazvali su negativno reagovanje gledalaca u Republici Srpskoj, zbog čega je komentator Radio-televizije RS-a prenosio drugi dio utakmice.", saopćeno je iz RTRS-a.

Radio-televizija Republike Srpske je zajedno sa BHRT-om i Federalnom TV otkupila prava prenosa utakmica Svjetskog fudbalskog šampionata i dogovoreno je da se radi u pulu sa zajedničkim komentatorima sva tri emitera, od kojih se, kako ističu iz ove televizije, očekivao profesionalan i odgovoran rad.

Nakon primljenih negativnih reagovanja na komentarisanje utakmice na Federalnoj televiziji, direktor RTRS-a Dragan Davidović prihvatio je prijedlog sportske redakcije da drugo poluvrijeme radi komentator RTRS-a, stoji u saopćenju RTRS-a.

Iz RTRS-a ističu da će tokom prenosa sa Mundijala njihova kuća nastaviti rad u pulu prema prethodno postignutom dogovoru, uz "instistiranje na poštovanju svih profesionalnih kodeksa."