Nogomet
11

Mario Vrdoljak vjeruje u opstanak Vukova: Olimpik može nadoknaditi zaostatak

Piše: Edin Isanović
FK Olimpik je u ponedjeljak započeo pripreme za nastavak prvenstva. Vukovi su posljednji na tabeli sa devet osvojenih bodova i čeka ih težak zadatak na proljeće.

Mario Vrdoljak, prvotimac najmlađeg sarajevskog premijerligaša, vjeruje kako njegov tim sa novim rukovodstvom i novim trenerom može izboriti opstanak u elitnom razredu bh. nogometa.

"Olimpik je imao finansijskih problema i to smatram najvećim krivcem za loše rezultate u jesenjem dijelu sezone, iako smo i mi igrači morali pružiti više. No, ti dani su iza nas. Nova Uprava kluba pokazala je na startu svoju ozbiljnost, pokazali su da žele ostaviti Olimpik u Premijer ligi. Već su došli neki igrači koji će nam biti od koristi, a vjerovatno će biti još pojačanja. Na nama je da se borimo svaki dan za ovaj grb. Svjesni smo da će biti teško, ali mislim da je zaostatak za Metallegheom nadoknadiv. U minusu smo šest bodova, igrat ćemo Ligu za opstanak i pokušati ostvariti cilj", kazao je Vrdoljak za Klix.ba.

Mario je rođen u Livnu prije 23 godine. Igra na poziciji zadnjeg veznog. Kako ističe, zadovoljan je svojim partijama u jesenjem dijelu sezone.

"Izuzetno sam zadovoljan prvim dijelom sezone. Odigrao sam najviše minuta od svih igrača. Ipak, svjestan sam da ima još puno prostora za napredak i bolje igre. Stoga ću se truditi da u drugom dijelu sezone pružim još bolje partije i uz malo sreće sa Olimpikom ostanem u društvu najboljih", kazao je naš sagovornik.

Na kraju je naglasio kako su Zrinjski, Željezničar i Sarajevo kandidati za naslov prvaka.

"Mislim da Plemići imaju najkvalitetniju ekipu. Ipak, i Željezničar je dolaskom Slavka Petrovića pokazao kvalitete. Vjerujem da će se boriti za sami vrh. Tu je i Sarajevo koje ima vrhunskog trenera i mogu na kraju dotaći vrh", zaključio je Vrdoljak koji je u svojoj karijeri nosio i dres Zrinjskog.