Nogomet
49

Mario Vrančić u posjeti NS BiH: Bit ću neizmjerno sretan ako zaigram za Zmajeve

Klix.ba
Mario Vrančić u prostorijama Saveza
Mario Vrančić u prostorijama Saveza
Mario Vrančić, potencijalni reprezentativac BiH, boravio je jutros u prostorijama NS BiH u Sarajevu, gdje je razgovarao sa generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, tehničkim direktorom Denijalom Pirićem, direktorom Odjela za takmičenje Elmirom Pilavom i direktorom Opštih poslova Nijazom Merdanovićem o procedurama za dobijanje državljanstva BiH.

Vrančić, čiji je brat Damir nastupao za reprezentaciju naše zemlje, će danas podnijeti zahtjev nadležnim institucijama za dobijanje državljanstva.

Mario Vrančić je rođen 23. maja 1989. i nastupa za njemački Paderborn, a sa neskrivenim zadovoljstvom govori o reprezentaciji.

"Znam puno o ekipi, Ermin Bičakčić mi je pričao kako je odlična atmosfera, a sa posebnom pažnjom sam pratio utakmice na SP-u, kao i ovu protiv Izraela. Ako mi se pruži prilika da zaigram za reprezentaciju, bit ću neizmjerno sretan, na meni je da treniram i svojim igrama skrenem pažnju novog selektora na sebe", kazao je Vrančić.

NS BiH može kod FIFA-e pokrenuti postupak za dobijanje sportskog državljanstva tek nakon što Mario Vrančić stekne državljanstvo BiH.

"Bitno je da se ispoštuju sve procedure, mi ćemo učiniti sve što je neophodno i vjerujemo da bi do kraja marta naredne godine Vrančić mogao dobiti sportsko državljanstvo", kazao je generalni sekretar Jasmin Baković.