Imat će poseban zadatak
60

Mario Vrančić pronašao novi klub nakon odlaska iz Sarajeva, vratio se u svoj dom

H. H.
Mario Vrančić na predstavljanju u novom klubu (Foto: Eintracht Frankfurt)
Mario Vrančić na predstavljanju u novom klubu (Foto: Eintracht Frankfurt)
Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine napustio i doskorašnji igrač Sarajeva Mario Vrančić karijeru će nastaviti u drugom timu Eintrachta iz Frankfurta.

Mario je u dresu Sarajeva upisao 24 nastupa, postigavši jedan pogodak uz četiri asistencije, a nakon što je od januara bio slobodan igrač, prihvatio je poziv Eintrachta za koji nastupaju uglavnom igrači mlađi od 21 godine i u klubu će imati poseban zadatak da im svojim iskustvom pomogne u njihovom razvoju.

"On je igrač kojeg naši mladi talenti mogu slijediti kao primjer i sigurni smo da će im biti velika podrška i na terenu i van njega,", kazao je trener Nino Berndroth.

"Odrastao sam ovde u regionu i Frankfurt je moj dom već nekoliko godina, što je, naravno, imalo ulogu i u procesu donošenje odluke", kaže Vrančić, koji želi da podrži mlade igrače Eintrachta koji se takmiče u njemačkoj regionalnoj ligi.

Ovaj 35-godišnji playmaker najbolje partije pružao je u Norwichu s kojim je igrao Premier ligu, ali i Stokeu u Engleskoj. U Njemačkoj je nosio dresove Darmstadta, Paderborna i Mainza, a bio je član i Rijeke.