Nogomet
12

Mario Vrančić najavio toplu dobrodošlicu Jurgenu Kloppu

Piše: A. D.
Mario Vrančić (Foto: Arhiv/AFP)
Mario Vrančić (Foto: Arhiv/AFP)
Paderborn i Borussija Dortmund odigrat će jedan od najzanimljivijih mečeva u predstojećem bundesligaškom kolu. Predstojeći meč će biti poseban za Marija Vrančića, budućeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, koji je u prošlosti igrao za drugi tim Dortmunda i koji je sa Jurgenom Kloppom sarađivao u Mainzu.

“Euforija je osjetna u cijelom Paderbornu. Ljudi shvataju da dajemo sve od sebe i svi su oduševljeni našim igrama”, kazao je Vrančić u izjavi za njemačke medije.

Priznao je da ni slutiti nije mogao koliki će uspjeh napraviti u Paderbornu.

“Kada sam odlučio doći u Paderborn klub nije imao ambicije da se plasira u Bundesligu. Potom je došao Roger Schmidt i počeli smo nizati uspjehe. Moja je želja bila afirmisati se ovdje, ali sam shvatio da će moj uspjeh ovdje biti mnogo veći od očekivanog”, iskren je Mario.

CIlj u debitantskoj sezoni u Bundesligi je opstati u društvu najboljih.

“Činimo sve da opstanemo u Bundesligi. Shvatili smo da možemo iznenaditi mnoge protivnike, pa je samopouzdanje sve veće. Utakmica protiv Dortmunda je posebna, to je apsolutni vrhunac za sve nas. Dolazi nam veliki protivnik za koji je nekolicina nas u prošlosti nastupala. Naša očekivanja su velika”, optimistično je najavio Vrančić.

Posebno se raduje susretu sa Jurgenom Kloppom.

“Toplo ću ga dočekati. Poznajem ga duže od deset godina, a na njegovo insistiranje sam priključen prvom timu Mainza. Naše porodice se dugo poznaju pošto je njegov sin išao u školu sa mojim bratom. Redovno se čujemo, a nedavno mi je poslao SMS poruku u kojoj je čestitao pobjedu nad HSV-om”, kazao je Vrančić.

Na pitanje da li bi volio postići gol bivšem klubu, Mario je kratko odgovorio:

“Ne bih imao ništa protiv!”