|

Mario Tadejević: Pripremit ćemo se na najbolji način, želimo trofej

Mario Tadejević: Pripremit ćemo se na najbolji način, želimo trofej
0
Piše: Dalibor Bošnjak
12.2.2013. u 09:23
18
komentara
0

dijeljenja
Mario Tadejević: Pripremit ćemo se na najbolji način, želimo trofej Mario Tadejević
Mario Tadejević je trenutno na pripremama u Opatiji sa ostatkom ekipe FK Sarajevo. Sudeći prema prilikama za igru koje dobija u prijateljskim susretima, trener Bordo ekipe Dragan Jović na njega ozbiljno računa u nastavku sezone.
Tadejević je karijeru počeo u Hrvatskoj, igrao je za Rijeku i Primorac, a potom je prije šest mjeseci stigao u Sarajevo. Tim sa Koševa je bio izazov koji se ne propušta.

"Najviše me privuklo što klub ima zaista veliku i bogatu historiju. Ambicije kluba su svake godine iste, borba za sami vrh prvenstva i sa tim se mogu identifikovati. Želim sa Sarajevom u borbu za vrh i nastupe u utakmicama kvalifikacija za Ligu prvaka“, rekao je Tadejević.

Mario je zadovoljan životom u Sarajevu, a problema s adaptacijom u ekipi nije imao.

"Nakon pola godine mogu reći da sam se dobro snašao u klubu. Svi su me dobro prihvatili, što je pohvalno. Osjećam se ugodno u Sarajevu i lijepo mi je“, izjavio je defanzivac Bordo ekipe.

Pripreme koje su u toku Tadejević shvata veoma ozbiljno te naglasak stavlja na uigravanje. Opatiju vidi kao idealno mjesto za to.

"Smještaj je lijep i uslovi su dobri. Igramo puno utakmica i ove pripreme se ne razlikuju previše od drugih. Bitno nam je da se uigramo i siguran sam da ćemo to uraditi na najbolji mogući način do proljeća“, nada se Tadejević.

Titula u BHT Premijer ligi je najviši cilj, a Tadejević vjeruje u njegovo ostvarenje.

"Moje ambicije su jasne, želim taj trofej. Siguran sam u uspjeh, kako u svoj lični, tako i u uspjeh moje ekipe", tvrdi igrač Sarajeva.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...