Nogomet
417

Mario Stanić: Neka sve bude u sportskom duhu i neka pobijedi Željo

Piše: Edin Isanović
Mario Stanić
Mario Stanić
Mario Stanić je svoju uspješnu nogometnu karijeru počeo pisati u Željezničaru. Imao je odličan udarac i pregled igre. Nakon Grbavice nastupao je za Dinamo Zagreb, Sporting Gijon, Benficu, Brugge, Parmu i Chelsea.

U Želji je igrao u generaciji sa Željkom Pavlovićem, Admirom Adžemom, Adnanom Pehlivanovićem, Veldinom Karićem, Radetom Bogdanovićem, Draganom Škrbom... Pred 107. vječiti derbi Stanić je za Klix.ba naglasio.

"Iskreno, Premijer ligu BiH ne partim intenzivno. Zbog toga ne bih ulazio u dubinsku analizu. No, znam stanje na tabeli i znam da na Koševu danas igraju utakmicu za izlazak na evropsku scenu. Vjerujem da su navijači oba kluba razočarani jer im se timovi ne bore za trofej. Ipak, to je najveća utakmica u prvenstvu i očekujem dobru atmosferu. Volio bih da sve bude fer i u sportskom duhu. Da ne izlazi iz tih okvira“, kazao je Stanić.

Bivši reprezentativac Hrvatske je naglasio kako je izuzetno vezan za tim sa Grbavice.

"Navijački i emotivno priželjkujem pobjedu Željezničara. Premda u ovakvim utakmicama se zaista nikada ne zna. Bez obzira na stanje na tabeli, formu i kvalitet suparnika. Neka bude 0:1“, kroz smijeh je završio Stanić.