Portugal je pod većim pritiskom
0

Mario Stanić: Navijam da BiH i Hrvatska učestvuju na Euru

Piše: Edin Isanović
Mario Stanić je svoju uspješnu nogometnu karijeru počeo na Grbavici. Bila je zadivljujuća njegova lakoća postizanja golova. Imao je odličan udarac i pregled igre. Nakon Željezničara igao je za Dinamo Zagreb, Sporting Gijon, Benficu, Brugge, Parmu i Chelsea. Nekadašnji hrvatski reprezentativac za Sarajevo-x.com govorio je o okršajima Hrvatska - Turska i Portugal - BiH.

Prvo se osvrnuo na sjajnu igru Vatrenih u Istanbulu.

''Svi smo bili pozitivno iznenađeni visokom pobjedom. Međutim, ono što nas je sve posebno veselilo je pristup utakmici. Mislim da nekoliko posljednjih godina izabranici Slavena Bilića nisu igrali dopadljivije. Na kraju su nagrađeni velikim trijumfom koji otvara vrata Eura'', kaže Stanić.

Nekadašnji nogometaš Plavih sa Grbavice kaže da još uvijek nije sve gotovo.

''Iako mnogi misle da je priča završena, ja ne mislim tako. Drago mi je što hrvatski selektor stalno poziva na oprez. Turci nemaju šta izgubiti i igrat će otvoreno na Maksimiru. U nogometu se dešavaju čuda i treba biti maksimalno koncentrisan. Hrvatska je blizu ostvarenja cilja''.

Potom je Stanić govorio o utakmici Portugal - BiH.

''Nažalost, nisam gledao utakmicu u Zenici jer je u isto vrijeme bio prijenos iz Turske. Međutim, pregledao sam isječke i primijetio sam da su obje reprezentacije imale svoje prilike. Šteta što Ibišević nije poentirao, mada je teren bio težak za igru''. O lisabonskom okršaju kaže.

''Može li BiH proći? Može, apsolutno! Bilo bi dobro kada bi bh. selekcija prva postigla gol. Tada bi domaćin bio pod velikim opterećem. Ipak, kada nešto morate ide mnogo teže. Uz malo sreće može se eliminisati Portugal. Nadam se da će BiH i Hrvatska učestvovati na Euru u Ukrajini i Poljskoj. Navijam!'', zaključio je Stanić razgovor za naš portal.