Džekina zamjena?
0

Mario Mandžukić četiri godine u Wolfsburgu

Totalsport
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić
Njemački Wolfsburg u petak je poslijepodne i službeno objavio kako je u svoje redove doveo dosadašnjeg nogometaša zagrebačkog Dinama Marija Mandžukića (24).

Posao je zgotovljen nakon što je hrvatski reprezentativac uspješno prošao liječničke preglede. Potpisao je ugovor na četiri godine.

"Zadovoljni smo što smo uspjeli dovesti Marija Mandžukića, vjerujemo da će nam donijeti snagu u napadu. Izuzetno je trkački jak i donijet će nam nove mogućnosti u igri, a uz to, prednost mu je i što dobro govori njemački", objasnio je direktor prošlogodišnjeg njemačkog prvaka Dieter Hoeneß.

Mandžukić je u Dinamo došao prije tri godine iz gradskog rivala Zagreba. U tom je razdoblju za "plave" postigao 42 prvenstvena pogotka, te deset u europskim kupovima. Za hrvatsku je reprezentaciju u 13 nastupa ubilježio jedan zgoditak.

"U našem sistemu igre bitno je da je napadač fleksibilan. I dakako, da postiže golove. Dugo sam promatrao Mandžukića i drago mi je da je sada s nama", naglasio je trener “vukova”, bivši engleski selektor Steve McClaren.

Mandžukić je na službenom predstavljanju dobio dres s brojem 18, a odmah nakon press-konferencije je otputovao u Magdeburg gdje Wolfsburg večeras igra prijateljsku utakmicu protiv tamošnjeg niželigaša.

"Moja je želja bila dolazak u Bundesligu. Sada sam u vrlo dobrom klubu i vjerujem da ću s njime puno postići", bile su prve riječi novog igrača Wolfsburga.

Klub na svojoj web-stranici podsjeća da je Mandžukić 1992. godine s roditeljima došao živjeti u Njemačku gdje se pridružio mladoj ekipi Ditzingena. Nakon četvrtog razreda osnovne škole vratio se u Hrvatsku.