Cordoba
0

Mario Kempes dobio svoj stadion

Totalsport
Bivšem sjajnom napadaču argentinske nogometne reprezentacije, Mariju Albertu Kempesu, ukazana je velika čast nakon što je stadion u Cordobi imenovan po njemu.

Kempes je bio jedan od zaslužnijih igrača u osvajanju naslova svjetskih prvaka 1978. godine. Taj je Mundijal igran u Argentini, a do zlata je domaćin došao predvođen sa šest Kempesovih golova (najbolji strijelac).

Stadion u Cordobi izgrađen je baš te godine, a trenutno se obnavlja budući da će 2011. biti domaćin Copa Americe (južnoameričko nogometno prvenstvo).

"Inicijativa je bila ponukana idejom da se počasti najveći Cordobin nogometaš Mario Alberto Kempes, koji nam je 1978. donio radost osvajanja Svjetskog prvenstva", kazao je guverner te argentinske provincije Juan Schiaretti.

Danas 56-godišnji Kempes, čiji je nadimak u igračkim danima bio Matador, obavlja posao komentatora za ESPN televiziju.

"Ovo me ispunjava ponosom. Obično se počast iskazuje davanjem imena ulica ili trgova u vašem rodnom gradu i to kada vas više nema", rekao je Kempes koji je treći nogometaš u Argentini sa "svojim" stadionom.

Te su počasti već ranije ukazane Diegu Armandu Maradoni i Marcelu Bielsi.

Kempes je za Argentinu odigrao 43 utakmice i postigao 20 golova, od čega dva u finalu SP-a protiv Nizozemske, u 3-1 pobjedi ostvarenoj u produžetku.