Hercegovački derbi
4

Mario Ivanković: Očekujem tvrdu utakmicu, ali remi ne odgovara ni nama ni Širokom

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Sutra se na Pecari u sklopu 3. kola Lige za prvaka sastaju Široki Brijeg i Zrinjski. Na redovnoj konferenciji za medije mostarskog premijerligaša nije bilo trenera Blaža Sliškovića koji ovu utakmicu propušta zbog kazne. Očekivanja aktuelnog prvaka iznio je jedan od njegovih asistenata Mario Ivanković.

Ivanković je u uvodu kazao kako očekuje neizvjesnu utakmicu, kakve su bile posljednje utakmice ova dva rivala.

"Veliki je ulog i nama, a mislim i Širokom. Očekujem da će biti tvrda utakmica, ali remi ne odgovara ni nama ni njima. Bit će pun stadion, lijepo navijanje. Presudit će kvaliteta pojedinca, bolji ulazak u utakmicu ili veća želja za pobjedom. Nadam se da će sve to ići na našu stranu i da ćemo se iz Širokog vratiti s tri boda", kazao je Ivanković.

Naglasio je kako je ozbiljan hendikep i izostanak Sliškovića koji ovu utakmicu zbog kazne neće voditi s klupe.

"Jučer smo radili na treningu dvije ili tri nove varijante. Danas imamo posljednji trening, imamo neke pozicije gdje se još premišljamo, ispitujemo nove opcije. Nadam se da ćemo pogoditi", izjavio je Ivanković.

Široki je u analizama ocijenjen kao izuzetno ozbiljna ekipa koja je kao i Zrinjski u kadrovskom hendikepu, jer je na duže vrijeme ostala bez svog najboljeg igrača Luke Menala.

"Dobili smo hercegovački derbi koji smo toliko isčekivali. Da nam je neko rekao prije petnaest ili dvadeset godina da ćemo i mi i Široki doći na ovaj nivo mislim da ne bismo vjerovali. Baš zbog toga bih volio da sve bude uredu na tribinama i na terenu, a nek pobijedi bolji", kazao je Sliškovićev pomoćnik.

Ivanković je izjavio i kako je Marko Bencun u posljednjim test utakmicama dosta pokazao i da je vrlo blizu startnih jedanaest.

Hercegovački derbi - sudar Širokog Brijega i Zrinjskog igra se na Pecari u subotu od 16 sati, a prnosit će ga BHT.