Riječ trenera
30

Marinović zadovoljan pobjedom, Baljić najavio borbu sa stvarima van zelenog terena

E. B.
Elvir Baljić i Vinko Marinović (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Elvir Baljić i Vinko Marinović (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Sarajevo je rezultatom 6:2 savladalo Tuzla City na Koševu, a treneri ekipa su, razumljivo, bili potpuno suprotnog raspoloženja nakon što je sudija odsvirao kraj meča.

"Primili smo pogodak iz greške, potom su oni imali i dvije dobre prilike da povećaju prednost, ali uspjeli smo se vratiti u utakmicu. Potom je došao i crveni karton i poslije smo došli u vodstvo i očekivano držali utakmicu pod kontrolom", rekao je trener Sarajeva Vinko Marinović koji se već okreće utakmici protiv Borca u narednom kolu.

"Svaka utakmica je teška, bit će i u Banjoj Luci. Borac se pojačao, imaju veliki kvalitet, ali ćemo se i mi spremiti za tu utakmicu", rekao je Marinović.

Elvir Baljić, strateg Tuzla Cityja, je bio ponosan zalaganjem svojih igrača.

"Do te 40. minute smo stvarno igrali dobro u svim segmentima. Postigli smo gol, imali još prilika da povećamo vodstvo. Poslije crvenog kartona se najmanje moglo pričati o nogometu. Primili smo puno golova bez obzira što smo igrali s igračem manje. Čestitam Sarajevu na pobjedi", rekao je Baljić.

Tuzla City u naredna tri kola očekuju tri izuzetno teška protivnika.

"Imamo težak raspored, igramo protiv Veleža, Zrinjskog i Željezničara. Danas bih čestitao momcima na borbenosti, uradili su koliko su mogli. Morat ćemo se boriti i sa drugim stvarima, nećemo morati razmišljati samo o nogometu", poručio je Baljić očito nezadovoljan suđenjem na današnjem duelu.