Selektor U-21 selekcije
4

Marinović: Vels je ozbiljan protivnik, ali očekujemo povoljan rezultat

N. K.
Marinović na treningu (Foto: NS BiH)
Marinović na treningu (Foto: NS BiH)
Mladi nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine, koji su se okupili jučer na Ilidži, danas su u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru obavili prvi trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč sa Velsom.

Selektor Vinko Marinović uoči današnjeg treninga je izjavio da će se igrači maksimalno spremiti za predstojeću utakmicu u kojoj žele ostvariti povoljan rezultat.

"Vels je ekipa koja je do sada u kvalifikacijama pokazala dva lica. Pobijedili su Belgiju na svom terenu što znači da se radi o ozbiljnoj ekipi. Tu su uglavnom igrači iz engleskih premijerligaških ekipa. Imaju dosta dobre i kvalitetne nogometaša, brzi su u fazi napada. S druge strane, izgubili su od Moldavije. Imaju nešto mlađi sastav i oscilacije u igri su možda i normalne. Nama je cilj da odigramo tamo što bolje i napravimo povoljan rezultat", rekao je Marinović.

Nakon što je prethodna okupljanja propustio zbog povrede u tim se vratio i brzonogi krilni napadač Amar Ćatić.

"Drago mi je što sam opet tu i moje rame je sada dobro, potpuno sam se oporavio. Moramo se što bolje pripremiti za naredni meč. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou što mnogo olakšava stvari. Tek treba da analiziramo narednog protivnika, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni i da možemo ostvariti pobjedu u Velsu", rekao je Ćatić.

Mladi bh. reprezentativci će se u Sarajevu pripremati do 17. novembra kad polaze za Vels.

Meč Vels - BiH bit će odigran 19. novembra u Wrexhamu.