Trijumf protiv Moldavije
39

Marinović: Važna pobjeda za podizanje morala i nastavak kvalifikacija

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Mlada nogometna reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je selekciju Moldavije s 4:0 u prvom susretu kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Selektor BiH Vinko Marinović bio je zadovoljan nakon meča koji je odigran po izuzetno teškim uvjetima na stadionu "Grbavica".

"Čestitam igračima na pobjedi, odigrali su kvalitetno na izuzetno teškom terenu natopljenim vodom. Na početku smo zbog tih uvjeta imali malih nesigurnosti, ali već nakon prvog gola utakmica je krenula u smjeru kojim smo željeli", kazao je Marinović.

Golove za BiH postigli su Besim Šerbečić u 22, Zinedin Mustedanagić u 44. minutu i 55, te Marijan Čavar u 74. minutu utakmice.

Marinović je pohvalio Mustedanagića koji je predvodio napad BiH i postigao dva gola, ali naglasio je da su svi bh. igrači odigrali na zadovoljavajućem nivou.

"On je u dobroj formi, igra dobro i za svoj klub i to je ono što nama treba. Ostali igrači su odigrali također dobro s obzirom na uvjete. Dali smo šansu većem broju igrača da bi vidjeli kakve su nam mogućnosti. Sve se odvilo kako smo zamišljali i sada se možemo okrenuti narednim protivnicima. Ova pobjeda je veoma važna zbog samopouzdanja", objasnio je selektor BiH.

Izabranici Vinka Marinovića nastupaju u teškoj grupi, gdje se nalaze još selekcije Njemačke, Belgije i Velsa. Naredni meč bh. nogometaši igrat će 10. sepembra u gostima protiv Belgije, a zatim protiv Njemačke na domaćem terenu.

"Svaka utakmica je teška. Nijemci su aktuelni prvaci Evrope, ali imat ćemo priliku da ih vidimo na narednom evropskom prvenstvu. Pratit ćemo i njih i Belgiju. U junu ćemo odigrati prijateljski meč gdje ćemo testirati još neke igrače", zaključio je Marinović.