Selektor bh. tima
5

Marinović uoči utakmice s Rumunijom: Uz kvalitetan pristup možemo do pozitivnog rezultata

Klix.ba
Vinko Marinović (Foto: nsbih.ba)
Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici i počeli pripreme za utakmicu kvalifikacija za Everopsko prvenstvo, koju igraju protiv Rumunije.

Igrači su odradili i jedan trening uoči kojeg su se predstavnicima medija obratili selektor Vinko Marinović i defanzivac Marko Mihojević.

"Pred nama je utakmica sa izuzetno kvalitetnom ekipom, tehnički i individualno jakom. Rumunija u sastavu ima igrače koji su standardni u svojim klubovima i nastupaju u jakim takmičenjima. Bez obzira na to, mi uz kvalitetan pristup možemo ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Švicarske, naročito u drugom poluvremenu smo pokazali da možemo igrati protiv jakih protivnika“, rekao je Marinović.

Selektor je prokomentarisao i zdravstveni bilten.

"Amir Hadžiahmetović neće igrati zbog povrede, a od ranije povrijeđen i Ajdin Redžić. Morat ćemo naći nova rješenja za te pozicije. Većina je igrača tu, neki kasne jer su imali sinoć utakmice, ali večeras ćemo biti kompletni", kazao je selektor.

Marko Mihojević (Foto: nsbih.ba)
Marko Mihojević (Foto: nsbih.ba)

Mihojević je najavio da će ekipa dati sve od sebe.

"Očekuje nas teška utakmica sa Rumunijom. Mi ćemo iskoristiti ovaj period do meča da se što bolje spremimo i analiziramo protivnika. Nadamo se da ćemo pružiti dobru igru i osvojiti tri boda. Atmosfera u ekipi je odlična i imamo sve preduslove da u petak pružimo maksimum". izjavio je Mihojević.

Utakmica BiH - Rumunija se igra 1. septembra od 17:00 sati u zeničkom Trening centru "Zmajevo gnijezdo".