Nogomet
2

Marinović uoči utakmice s Olimpicom: Moramo se iskupiti za loš rezultat u Tuzli

Klix.ba
Vinko Marinović
Vinko Marinović
Zrinjski u 16. kolu Premijer lige BiH igra protiv Olimpica na stadionu Asim Ferhatović Hase. Tim povodom se novinarima obratio trener Plemića Vinko Marinović.

"Prvenstvo se nastavlja nakon dvosedmične pauze, mi sa maksimalnom ozbiljnošću idemo po dobar rezultat u Sarajevo. Na ovoj stanci radili smo po planu i uspjeli popraviti neke stvari, a imamo i obavezu iskupiti se za loš rezultat u Tuzli. Naš cilj je ostvariti sve tri pobjede i završiti godinu na najbolji mogući način, ali bio bih zadovoljan i kad bi uspjeli osigurati sedam bodova", izjavio je Marinović.

Olimpic kao ekipu respektuje, a izdvojio je dvojicu igrača.

"Olimpic je kvalitetna ekipa, dosta dobro ih poznajemo. Nalaze se na jedanaestom mjestu, ali malo sreće im je falilo za veći broj bodova i bolji plasman. Domaće utakmice igraju na Koševu, gdje nisu u nekoj formi, uspjeli su pobijediti samo Drinu. Od pojedinaca treba istaknuti njihovog kapitena Veldina Muharemovića i Dalibora Pandžu", rekao je trener Zrinjskog.

On neće moći računati na nekoliko važnih igrača.

"Pero Stojkić propušta Olimpic radi tri žuta kartona, Stevo Nikolić je dobio jedan udarac i već neko vrijeme trenira lakšim intenzitetom, tako da neće biti spreman za sutrašnju utakmicu, koju propušta i Goran Karačić koji je prošle sedmice obavio operativni zahvat. Što se tiče izbora Bandić ili Lončarić, danas je zadnji trening i tu ćemo odlučiti ko će stati na gol sutra", završio je Marinović.