Objavio spisak
10

Marinović: Svaka utakmica je bitna, moramo zaboraviti ono što je bilo u Velsu

Piše: K. H.
Vinko Marinović (Foto: H. M./Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: H. M./Klix.ba)
Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović kazao je da naš tim mora zaboraviti rezultat iz Velsa i da nas na domaćem terenu očekuje potpuno druga utakmica.

Marinović je objavio spisak igrača na kojem se ne nalaze Menalo i Trkulja, a kazao je da od svih igrača očekuje da pruže svoj maksimum.

"Svaka utakmica je bitna, a mi smo pobjedom u Velsu napravili veoma bitak korak. Treba ići utakmicu po utakmicu, trebamo zaboraviti ono što je bilo u prošlom meču i ja se nadam da će igrači dati maksimum kako bismo ostvarili rezultat koji želimo", rekao je Marinović.

Nakon toga, Marinović je rekao da je generalno zadovoljan formom svih mladih igrača te da ga više brinu povrede, a dodao je da se otvorila mogućnost za poziv Suadu Bešiću.

"Generalno, zadovoljan sam formom naših igrača i jedino ne mogu biti zadovoljan zbog povrede Menala i Trkulje. Ja želim da se svi oni vrate u klubove kao zdravi. Suad Bešić je pozvan pa nam se otvorila jedna mogućnost da provjerimo golmana koji brani u Marseilleu. Sigurno je da ima talenta, kao i svi ostali igrači, a mi želimo i mlađe igrače već uključiti u ovu ekipu", rekao je Marinović.