Nogomet
2

Marinović optimističan, ali i oprezan pred gostovanje Zrinjskog kod Slobode

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Branitelj naslova i lider nogometne Premijer lige BiH HŠK Zrinjski u subotu, u okviru 16. kola domaćeg prvenstva, gostuje u Tuzli kod Slobode, a strateg Mostaraca Vinko Marinović najavljuje tvrdu i tešku utakmicu.

"Nakon turbulentnog razdoblja Sloboda je dolaskom Vlade Jagodića posložila svoje redove i čeka nas teška utakmica. U posljednjih pet utakmica upisali su četiri remija i jednu pobjedu, i sigurno su vratili samopouzdanje", kazao je Marinović na konferenciji za novinare, uoči odlaska u Tuzlu.

Reprezentativnu pauzu u prvenstvu "Plemići" su proveli na mini-pripremama u Međugorju te su spremni za preostala tri kola jesenskog dijela sezone.

"Odlično smo radili u Međugorju i vjerujem da, ako to sutra prenesemo na teren, možemo očekivati dobar rezultat. Nemamo 'kartoniranih' igrača, a osim manjih problema koje s ozljedama imaju Stojkić i Katanec, svi momci su spremni i željni igre", istaknuo je Marinović.

Kada je u pitanju momčad Slobode, trener Zrinjskog smatra kako se i dalje radi o izvrsnoj momčadi, iako su rezultati nešto slabiji nego prošle sezone, te da najveća opasnost prijeti iz prekida i protunapada.

Napadač Zrinjskog Jasmin Mešanović, koji je potekao u Slobodi, istaknuo je kako je gostovanje u Tuzli za njega utakmica kao i bilo koja druga.

"Ja sam profesionalac i svaku utakmicu igram maksimalno pa će tako biti i sutra. Ako postignem gol neću ga proslavljati jer cijenim i poštujem Slobodu", dodao je Mešanović.

Nakon 15 odigranih kola Zrinjski je prvi na tabeli s 8 bodova više od najbližeg pratitelja Radnika iz Bijeljine, no Mešanović se ne slaže s ocjenom kako je prvenstvo već riješeno.

"Znam da nas neki već proglašavaju prvacima, no mi igrači i čelnici kluba ne razmišljamo tako. Idemo utakmicu po utakmicu i mislim kako je to jedini ispravan način", poručio je napadač Zrinjskog.

Prije zimske pauze u prvenstvu Zrinjski će nakon gostovanja kod Slobode, sljedećeg vikenda ugostiti Željezničar te će u posljednjem kolu u 2016. godini gostovati kod Viteza.