Prijateljski meč
56

Marinović objavio spisak mladih reprezentativaca BiH, Kovačević prebačen u A tim

Piše: N. K.
Vinko Marinović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Vinko Marinović (Foto: I. Š./Klix.ba)
Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović saopštio je danas spisak igrača za prijateljsku utakmicu s Maltom u Ta'Qali.

Na spisku se nalaze: Adnan Kanurić (Stoke), Kenan Topolović (Borac), Halid Šabanović (Sarajevo), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Rosenborg), Riad Sadiku (Mouscron), Jasmin Čeliković (Inter Zaprešić), Vedran Vrhovac (Čelik), Petar Bojo (Mladost), Zinedin Mustedanagić (Ružemberok), Anel Šabandžović (Željezničar), Stefan Kovač (Čukarički), Haris Hajdarević (Željezničar), Vladan Danilović (Borac), Stipe Jurić (Široki Brijeg), Benjamin Hadžić (Hannover), Marko Brkić (Zvijezda 09), Mateo Marić (Široki Brijeg) i Nardin Mulahusejnović (Maribor).

"Utakmica će nam dobro doći da provjerimo igrače koji su bili na okupljanjima. Možemo koristiti 18 igrača na Malti tako da ćemo iskoristiti najbolje što imamo da se probamo uigrati. Imamo probleme s povredama. Pidro i Gazibegović su povrijeđeni, a nema Čavara, Mujakića i Demirovića. Mujakić je siguran u reprezentaciji, ima sjajnu sezonu i mjesto na spisku, iako neće igrati na Malti. Želim i nekim drugima dati priliku. Najbitnije je da ne bude povreda", rekao je Marinović te dodao kako je golman Sarajeva Vladan Kovačević prebačen u seniorsku reprezentaciju BiH.

Utakmica između mladih reprezentacija BiH i Malte igra se 5. juna.