Važna tri boda
137

Marinović nakon pobjede protiv Portugala: Igrači su dali i više od maksimuma

Klix.ba
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Selektor mlade nogometne repreznetacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović bio je prezadovoljan nakon pobjede u meču četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala.

Po završetku utakmice, selektor mlade reprezentaticije BiH kaže kako je pobjeda ostvarena protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija.

"Odigrali smo sjajnu utakmicu. Taktički smo se dobro spremili jer smo za protivnika imali jednu od najboljih svjetskih selekcija u ovom uzrastu. Nije bilo lako, trebalo je dosta toga izdržati. Igrači su dali i više od maksimuma. Publika nas je nosila sve vrijeme. Čestitam momcima i neka se raduju, zaslužili su to. Imali smo ogromnu želju i motiv i ostvarili smo veliku pobjedu", kazao je Marinović.

Nakon njega, debitant Ivan Jukić čestitao je saigračima na odličnoj utakmici te rekao da se nada kako će ekipa nastaviti raditi na ovaj način.

"Borili smo se svi do kraja i čestitam saigračma na odličnoj utakmici. Nadam se da ćemo nastaviti ovako. Kada imate kolektiv i karakter sve je moguće, čak i pobjeda protiv velikog Portugala", rekao je Jukić.