Konferencija u Zenici
76

Marinović i Velkoski o utakmici s Budućnosti: Ulog je velik, vjerujemo u prolaz

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Šef stručnog štaba FK Sarajevo Vinko Marinović i kapiten Krste Velkoski danas su na Bilinom Polju otkrili svoja očekivanja od sutrašnje utakmice protiv Budućnosti u sklopu utakmice trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu.

Marinović je na početku konferencije za medije na Bilinom Polju kazao da je ova utakmica od izuzetnog značaja za obje ekipe s obzirom da se igra samo jedna utakmica.

"Sutra će nam trebati maksimalna koncentracija i sigurno je da će sitni detalji odlučiti utakmicu. Ubijeđen sam da će to moji momci sutra dobro uraditi s obzirom da u njih imam maksimalno povjerenje", kazao je Marinović.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Dodao je kako su skautirali ekipu Budućnosti u njihovim prethodnim utakmicama te da će sutra na Bilinom Polju i oni kao i gosti dati svoj maksimum s obzirom da je ulog velik.

"Odigrali su dobre utakmice i pobijedili su ekipe koje su učesnici, da li Lige šampiona ili UEFA lige. Imaju iskustva, nadam se da ćemo neutralisati dobre strane i iskoristiti njihove loše strane", dodao je Marinović.

Naglasio je kako sutra neće moći računati na Miličevića, kao ni na Mustedanagića i Jukića.

"Hendikep je što ne igramo na svom terenu jer se na njemu najbolje osjećamo", zaključio je Marinović.

Kapiten bordo tima Krste Velkoski je kazao kako su svi igrači svjesni očekivanja publike te da će dati svoj maksimum na terenu.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

"Atmosfera je na visokom nivou, svi su spremni i znaju šta donosi sutrašnja utakmica. Ovo je šansa da jedna ekipa iz BiH nastavi put ka grupnim fazama. Svi priželjkujemo pobjedu, najbitnije je to, pa kako god da li na produžetke ili penale, najbitnije je da prođemo dalje", poručio je Velkoski.

Dodao je da će im s tribina nedostajati huk navijača.

"Nedostat će nam navijači, njihov huk nas podiže na terenu, ali navikli smo bez njih jer dosta utakmica je odigrano bez publike. Očekujemo da ćemo sutra odigrati kvalitetnu utakmicu i da ćemo izvući pozitivan rezultat", zaključio je kapiten bordo tima.

FK Sarajevo večeras će na Bilinom Polju odraditi i službeni trening pred sutrašnju utakmicu protiv Budućnosti.