Banjalučani optimistični
136

Marinović i Grahovac najavili derbi: Revanširati se Željezničaru i ispratiti ga kući bez bodova

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Nogometaši banjalučkog Borca iz kola u kolo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igraju derbije, a seriju od pet takvih mečeva zaključit će nedjeljnim okršajem sa Željezničarom na domaćem terenu Gradskog stadiona u Banjoj Luci.

Ovaj susret 14. kola Premijer lige BiH najaviili su strateg Borca Vinko Marinović i kapiten ekipe Srđan Grahovac.

Žele se revanširati Željezničaru za poraz iz trećeg kola ove sezone Premijer lige te ispratiti Plave kući bez bodova.

"Igramo sve bolje kako sezona odmiče, pogotovo derbije, tako da očekujem da odigramo na istom nivou. Iz mog trenerskog ugla, možda nam nedostaje da budemo mirniji i kvalitetniji u završnici. Ipak, vjerujem da će ova utakmica pokazati da smo u dobroj formi. Želimo da se revanširamo Željezničaru za poraz koji smo doživjeli u Sarajevu i da na pauzu odemo mirno i pripremimo se za finiš polusezone. Nadam se da ćemo uz pomoć naših navijača to i ostvariti“, rekao je Marinović na konferenciji za medije.

Javnosti se potom obratio i kapiten banjalučkog kluba Grahovac.

"Ekipa igra sve bolje i bolje, što pokazuju i rezultati. Mišljenja sam da smo u ovoj seriji derbija zaslužili i više, ali i sve ostvareno do sada odgovara više nama nego konkurentima. Raduje me, kao kapitena, da svakog dana rastemo kao ekipa i veliko je zadovoljstvo raditi sa ovom grupom momaka. Očekuje nas stari rival i jedina ekipa koja nas je pobijedila. Neće biti lako. Ipak, termin je odličan. Nedjelja je dan za fudbal i pozivam navijače da dođu na stadion te da ispratimo Željezničar kući bez bodova", istakao je Grahovac.

Derbi Borca i Željezničara na rasporedu je u nedjelju od 15.15h. Televizijski prijenos je na Areni Sport, a tekstualni ćete moći pratiti na portalu Klix.ba.