Desni bočni Zrinjskog
2

Marin Galić: Borimo se za prvaka i Sloboda mora pasti

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Nogometaši aktuelnog prvaka naše zemlje Zrinjskog iz Mostara u okviru dvanaestog kola Premijer lige sutra od 16 sati igraju s tuzlanskom Slobodom. Utakmicu je najavio desni bočni igrač Plemića Marin Galić.

Galić je kazao kako je Zrinjski trenutno u dobroj seriji, da možda prikazana igra i nije tako dobra, ali da se sakupljaju bodovi.

"Slobodu smo gledali protiv Željezničara, odigrali su dobru utakmicu i možda su trebali pobijediti. Sigurno je da ih moramo ozbiljno shvatiti, borimo se za prvaka i ne smijemo dopustiti luksuz da kući prosipamo bodove", izjavio je Galić.

Za Slobodu je još kazao kako igra agresivan nogomet s dosta trke te da Zrinjski sigurno ne očekuje lagana utakmica. Otežavajuća okolnost je veliki broj povrijeđenih igrača.

Kaže i kako je dojam igrača da u prošloj utakmici s Mladosti nisu igrali posebno dobro, ali da ekipa stvara prilike, što je najvažnije.

"Nije lako igrati protiv ekipa koje stanu u defanzivni blok, jer nešto se i protivnik pita. Slično je bilo i protiv Širokog. Nisu to ekipe za koje možeš reći da ćeš ih lako pobijediti. Važno je sakupljati bodove, ponavljam, a igra može biti bolja. Povratkom nekih povrijeđenih igrača, kao i ulaskom u formu onih koji trenutno nisu najbolji, sve će to biti mnogo bolje", izjavio je Marin Galić.

Kazao je da je zadovoljan svojim igrama ove sezone, da igra s dosta samopouzdanja, ali da treba unaprijediti sve segmente igre.

Utakmica Zrinjskog i Slobode igra se sutra na stadionu Pod Bijelim Brijegom od 16 sati.