Evropska liga
8

Marin Aničić odličan u pobjedi Astane protiv Rennesa

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Astane pobijedila je Rennes u prvom meču nogometne Evropske lige na domaćem terenu rezultatom 2:0, a bh. nogometaš Marin Aničić na terenu je proveo svih 90 minuta.

Prvo poluvrijeme proteklo je u opreznoj igri i jedne i druge ekipe, a vrijedi spomenuti jedino priliku francuskog tima iz 13. minute kada je Niang šutirao preko gola i pokušaj bh. igrača Marina Aničića iz četvrte minute sudijske nadoknade kada je nakon centaršuta dobro skočio, no šutirao je pored gola.

Rennes je i drugo poluvrijeme otvorio prilikom, ali Eric brani šut Greniera, da bi u 64. minuti Astana stigla u vodstvo. Tomasov je centrirao iz kornera, a na pravom mjestu bio je Zainutdinov koji pogađa za 1:0.

Uslijedila je velika ofanziva Rennesa, gosti s bacili sve karte u napad, ali Andre iz dva pokušaja i Bensebaini nisu uspjeli savladati domaćeg golmana, nakon čega je bilo jasno da će domaći tim osvojiti tri boda.

Konačnih 2:0 postavio je Tomasov u 91. minuti nakon lijepog soloprodora.

Ovom pobjedom, Astana je stigla na prvo mjesto svoje grupe sa četiri boda, dok Rennes zahvaljujući pobjedi u prvom kolu ima tri boda.