Potvrđeno
0

Marcus Berg pet sezona u Hamburgu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ovaj nogometaš, koji će za mjesec dana proslaviti 23. rođendan, dosad je zapaženo igrao za nizozemskog prvoligaša Groningen, a potpuno je na sebe privukao pažnju tokom Europskog prvenstva igrača do 21 godine.

Švedska je bila domaćin tom takmičenju, te je u polufinalu ispala od Engleske (nakon izvođenja jedanaesteraca), a Marcus Berg je bio uvjerljivo najbolji strijelac prvenstva sa sedam pogodaka.

Po navodima svih njemačkih medija, ugovor između Berga i Hamburga je dogovoren u petak, iako je još u četvrtak prošao liječničke preglede u sjeverno-njemačkom prvoligašu. Potpisao je vjernost na pet sezona, ali se službeno ne navodi financijska pozadina transfera. Samo se pretpostavlja da je vrijednost 10 milijuna eura.

  • Bilo je dosta ponuda u posljednje vrijeme, ali ne želim pričati o njima. Sretan sam što je Hamburg klub u kojem nastavljam karijeru. Hamburg je jedna od najjačih ekipa u Bundesligi, sastav koji se uvijek bori za sam vrh i za trofeje - rekao je Berg koji je prošle sezone, sa 17 pogodaka, bio treći strijelac nizozemske Eredivisije.

  • Dobili smo veliko pojačanje u Bergu, mladiću koji će još napredovati, a već je sada prava napadačka kvaliteta - rekao je trener Hamburga Bruno Labbadia.