Prilikom driblinga
18

Uznemirujuće / Marcelo nehotično slomio nogu protivniku pa zaplakao kad je shvatio šta je uradio

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Legendarni brazilski lijevi bek Marcelo (35) će čitav život pamtiti sinoćnji duel njegovog Fluminensea protiv Argentinos Juniorsa.

U prvom susretu osmine finala Cope Libertadores u Buenos Airesu rezultat je glasio 1:1, a Marcelo je na terenu proveo samo 58 minuta zbog crvenog kartona koji je dobio nakon što je slomio nogu protivničkom štoperu Lucianu Sanchezu (29).

Marcelo je pokušao driblati Sancheza koji je napravio klizeći start. Brazilac je napravio roling, a u trenutku kada je Sanchez uklizavao, nekadašnji igrač Real Madrida mu je nogom stao na potkoljenicu koja je odmah pukla.

Da se radilo o nevjerovatnom pehu govori i reakcija Marcela nakon što je shvatio šta je uradio. Brazilac je kleknuo je i briznuo u plač, a glavni sudija susreta je nakon pregledane VAR snimke shvatio da nije bilo nikakve namjere, no morao ga je isključiti. Prišao je Marcelu, potapšao ga po ramenu i pokazao mu crveni karton.

Sancheza su prevezli u bolnicu u argentinskom glavnom gradu, a prema prvim informacijama radi se o prijelomu obiju kosti noge, tibije i fibule.

Čitavu situaciju možete pogledati ovdje.

Upozoravamo vas da bi snimka mogla neke uznemiriti.