Legendarni Brazilac
4

Marcelo dodao novi trofej u nestvarnu kolekciju: Ovaj je vredniji od Lige prvaka

N. M.
Marcelo s trofejem Copa Libertadoresa (Foto: Twitter)
Marcelo s trofejem Copa Libertadoresa (Foto: Twitter)
Nogometaši Fluminensea su postali prvaci Južne Amerike nakon što su u finalu Copa Libertadoresa sinoć pobijedili Boca Juniorse rezultatom 2:1 poslije produžetaka.

Strijelci za Fluminense bili su German Cano i John Kennedy, koji je postigao gol odluke u produžecima, dok je jedini pogodak za Bocu djelo Luisa Advincule.

U centru pažnje je nakon dodjele pehara bio legendarni lijevi bočni nogometaš Marcelo (35), koji je u svoju nestvarnu kolekciju trofeja dodao i ovaj Copa Libertadoresa.

Zanimljivo, Marcelo je nakon utakmice izjavio da je ovaj trofej za njega vrijedniji od trofeja Lige prvaka, koji je s Real Madridom osvajao pet puta.

"Real Madrid će me razumjeti. Ovo je moj najvažniji naslov na klupskom nivou jer je Fluminense klub koji me odgojio", rekao je Marcelo za ESPN.

"Osvajam vrlo važnu titulu sa svojim najdražim klubom, klubom koji mi je dao sve alate za moju karijeru, sa zaposlenicima koji su vidjeli kako odrastam. Nema ničeg vrjednijeg od toga. To je neprocjenjivo", dodao je Marcelo.

Marcelu je trofej Copa Libertadoresa čak 28. osvojeni u karijeri, a poznato je da je legendarni Brazilac najtrofejniji nogometaš u historiji Real Madrida.

Šest puta je Marcelo s Kraljevskim klubom bio prvak Španije, po pet puta je osvajao Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Španije, tri puta španski Kup kralja, a dvaput UEFA Superkup. Pored sinoć osvojenog Copa Libertadoresa, jednom je i s reprezentacijom Brazila bio osvajač Kupa konfederacija.