Bez gola i asistencije
36

Marca se naslađuje na Ronaldovu nezapamćenu krizu u 2022. godini: Još uvijek je suh

K. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Cristiano Ronaldo (Foto: EPA-EFE)
Španska Marca nakon novog kiksa Manchester Uniteda u engleskom Premiershipu i remija sa Southamptonom posebnu pažnju posvetila je Cristianu Ronaldu te su u svom današnjem tekstu naveli da još uvijek nije učestvovao niti u jednom golu u ovoj sezoni.

Oni su u velikom tekstu analizirali njegov učinak u 2022. godini, a izvukli su podatak da mu je ovo prvi put od 2009. godine da na šest uzastopnih utakmica nije postigao gol.

"Ronaldo je 'suh' u 2022. godini. U šest utakmica je bez pogodaka ili asistencije s Manchester Unitedom, što je njegov najgori niz bez pogotka još od 2009. godine", navodi Marca.

Dalje su naveli da ovakva loša forma Ronalda treba zabrinuti navijače jer im uskoro slijedi meč u Ligi prvaka protiv Atletico Madrida.

"Nije ni postigao gol niti asistirao od početka 2022. godine, što je njegov najgori niz u posljednjih 13 godina. Između decembra 2008. i januara 2009. godine Ronaldo je odigrao sedam utakmica bez gola ili asistencije. Sada, 10 dana uoči meča protiv Atletico Madrida, Ronaldo je 'suh'. Takvo nešto nije mu se desilo ni u Real Madridu, ni u Juventusu", navodi Marca.

U šest utakmica u 2022. Crveni đavoli su postigli sedam pogodaka, što je bilo dovoljno za dvije pobjede, jedan poraz i tri remija od kojih je jedan završio ispadanjem iz FA Kupa.