Paklen tim
49

Marca odabrala najboljih 11 igrača zaraženih koronom, vrijede čak 862 miliona eura

N. K.
Foto: Marca
Foto: Marca
Ugledni španski list Marca podsjetila se najboljih nogometaša iz "liga petice" kojima je dijagnostikovan Covid-19 te ih je prema nogometnim kvalitetima svrstala u početnih 11.

Ekipu koju Transfermarkt procjenjuje na 826 miliona eura i koja bi igrala u formaciji 4-3-3 s klupe bi predvodio Diego Simeone koji se zarazio prošlog mjeseca.

Na golu je trostruki osvajač Lige prvaka s Realom Keylor Navas, ispred kojeg se na štoperskim pozicijama nalaze Atleticov Gimenez i Juventusov De Ligt.

Na desnom beku je Marquinhos, na suprotnoj strani je Gaya, dok je vezni red sačinjen je nogometaša dva najveća engleska kluba i Juventusovog asa koji bi igrao ispred njih - Paul Pogba, Thiago Alcantara i Paulo Dybala.

Zlatan Ibrahimović bi u neka druga vremena bio siguran u startnih 11, ali je ovako ipak realnije da bude izmjena jer u napadu imamo Kyliana Mbappea, Neymara i Cristiana Ronalda.

Pakleni trojac je zajedničkim snagama ove godine postigao 91 pogodak, a na klupi bi, osim Zlatan, bili Angel Di Maria, Mauro Icardi, Adama Traore...