Nogomet
1

Marca: Arsenal kontaktirao predstavnike Ikera Casillasa

Totalsport
Iker Casillas (Foto: Arhiv)
Iker Casillas (Foto: Arhiv)
Nakon što je španski dnevnik AS najavio da je argentinski nogometaš Angel di Maria vrlo blizu prelaska u londonski Arsenal, Marca je u nedjelju navečer otkrila da su "topnici" zainteresirani i za Ikera Casillasa.

Španski reprezentativac i ikona madridskog kluba proživljava najteže trenutke svoje karijere. Još od početka 2013. godine Casillas je čest "gost" klupe za rezerve, jer ga je na golu zamijenio Diego Lopez, akvizicija bivšeg trenera Josea Mourinha. Talijanski strateg Carlo Ancelotti stavio je Lopeza na gol i u 1. kolu nove sezone Primere, što je zasigurno bio težak udarac za španskog reprezentativca.

Situaciju će pokušati iskoristiti londonski Arsenal, koji i dalje nije doveo nijedno zvučno pojačanje ovog ljeta. Marca tvrdi da je Arsenal već kontaktirao predstavnike španskog golmana, no daljnji razvoj situacije zasada nije poznat.

Sve će oči zasigurno biti uprte u Realov susret kod Granade u ponedjeljak, jer ukoliko i u njoj Casillas bude bio zamjena, onda će zasigurno Arsenal učiniti sve da dovede jedno takvo veliko ime.