Nogomet
2

Marc Wilmots: Želimo pobijediti, bod u Zenici ne bi bio loš

Klix.ba
Marc Wilmots (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Marc Wilmots (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Selektor Belgije Marc Wilmots priprema svoje izabranike za sutrašnji meč u Zenici.

Belgija je nove kvalifikacije otvorila visokim trijumfom nad slabom Andorom, dok će utakmica na Bilinom Polju biti prvi pravi test nakon Svjetskog prvenstva. Selektor naših protivnika očekuje tešku utakmicu i nada se trijumfu nad Sušićevim izabranicima.

"Taktički moramo biti spremni na različite scenarije“, kazao je Wilmots za belgijske medije osvrnuvši se na lakšu povredu svog najboljeg igrača Edena Hazarda.

"Pripremili smo blokadu za Edena. Vidjet ćemo kakvu će to reakciju izazvati pošto on još uvijek osjeća bolove", dodao je belgijski selektor.

Naš tim poznaje dosta dobro. Snimke posljednjih mečeva Sušićević izabranika pogledat će večeras.

"Protiv Velsa su igrali u formaciji 4-4-2, što ne znači da će i protiv nas tako igrati. Protiv Andore smo bili dobri. Igrali smo kvalitetan presing i dosta se kretali. Nadam se da će to izgledati dobro i protiv jačeg protivnika. Još uvijek nisam gledao snimak kompletne utakmice Bosne i Hercegovine u Velsu, a to ću uz još par snimaka uraditi večeras", najavio je Wilmots.

Što se tiče konačnog ishoda sutrašnje utakmice želja selektora Belgije je jasna.

"Bio bih zadovoljan sa tri boda iz Zenice. Bod također ne bi bio loš. Pokušat ćemo kroz posjed lopte ugroziti domaćina i biti učinkoviti", zaključio je Wilmots.