Arsene Wenger
0

Maradonina “Božja ruka” zapravo je “vražja ruka”

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U jeku rasprava o kontroverznom načinu na koji se francuska nogometna reprezentacija plasirala na Svjetsko prvenstvo 2010. godine mnogo je onih koji igranje rukom Thierryja Henryja uspoređuju s “Božjom rukom” Diega Maradone.

Aktualni je argentinski izbornik u četvrtfinalu SP-a 1986. godine loptu Englezima smjestio rukom u gol Petera Shiltona, kasnije taj pogodak i nazvao “Božjom rukom”, a “gauči” su slavljem 2-1 izborili polufinale natjecanja kojeg su kasnije i osvojili.

Novo igranje rukom, ovaj puta francuskog nogometaša, izbacilo je Irsku iz kruga momčadi koje će vidjeti Južnoafričku Republiku, a indirektno je svima do znanja da se ne slaže s time dao i jedan Francuz. Riječ je o menadžeru Arsenala, Arseneu Wengeru, nekadašnjem treneru “varalice” koji je priznao svoju krivnju. Ipak, Wenger, u nogometnom svijetu poznat kao ustrajni borac za pravdu, nije se želio obrušiti na Henryja.

  • Taj Maradonin pogodak nikada nisam nazvao “Božjom rukom”, već “vražjom rukom”. I nikada nisam prihvatio ono što je učinio. Henry iza sebe ima godine poštenja, ljude poput njega nije ispravno napadati.