Objasnili situaciju
5

Maradonin klub otkrio šta je bilo u "paketiću" i zašto su bloklirali kameru

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Legendarni Argentinac Diego Maradona u utorak je opet dospio u centar svjetske javnosti nakon snimka na kojem se vidi kako uzima "sumnjiv paketić" u toku utakmice s Rosario Centralom, a iz njegovog kluba odmah su se oglasili po tom pitanju i kazali da je riječ o pilulama.
Brojni korisnici društvenih mreža ovaj videosnimak iskoristili su kako bi prokomentarisali da se Maradona vratio starim navikama - konzumiranju kokaina, ali njegov klub se oglasio po tom pitanju te otkrio da je uzeo pilulu za krvni pritisak.

Iz kluba su naveli da su Maradonini asistenti na klupi dobili instrukciju da blokiraju TV kameru kako se ne bi pričalo o njegovoj bolesti, a lijek je navodno dobio jer je bio jako nervozan u toku utakmice i isključivo s ciljem da se njegovo zdravstveno stanje ne pogorša.

Splet navedenih okolnosti u javnosti je ipak predstavljen na jedan potpuno drugačiji način od onog što su iz kluba objavili, a i pored toga što je klub zvanično objasnio šta se to desilo na klupi, mnogi su mišljenja da je to samo način da opravdaju svog trenera.

Maradonina Gimnasia u posljednje četiri utakmice upisala je tri remija i jedan poraz, pa su nakon 20. kola na razočaravajućem 22. mjestu argentinske Superlige.