Nogomet
12

Maradona zvao Mourinha: Nakon sjajne predstave, ali lošeg rezultata, nazvao me kralj Diego

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Jose Mourinho je na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa legendarnim Diegom Armandom Maradonom te u opis stavio da ga je Argentinac nazvao nakon remija njegovog Manchester Uniteda protiv Arsenala.

Manchester United je u derbiju remizirao protiv Arsenala, a gosti su gol za konačnih 1:1 postigli u 89, minuti svojim jedinim golom u okvir Unitedovog gola. Strijelac je bio Giroud, a vodstvo Unitedu donio je Mata u 69. minuti.

Mourinho je nakon utakmice izjavio da je njegov tim "najnesretniji tim Premiershipa", a kao argument takvoj tvrdnji naveo je remije protiv Stoke Cityja (1:1) i Burnleyja (0:0) na Old Traffordu. Portugalac smatra da je njegov tim protiv Arsenala, Stokea i Burnleyja zaslužio pobjede, ali da nije imao sreće.

Nakon utakmice Mourinho je, sudeći prema onome šta je objavio na svom Instagram profilu, dobio poziv od velikog Diega Armanda Maradone koji ga je nazvao kako bi pružio podršku.

"Nakon sjajne predstave, ali lošeg rezultata imao sam poziv od kralja Diega. Hvala prijatelju. Sa tobom, sa mojom porodicom, sa mojim ostalim prijateljima, sa mojim igračima i Manchester Unitedovim sjajnim navijačima... U ponedjeljak ću ponovo biti spreman", napisao je Mourinho u opisu fotografije sa Maradonom.