Nogomet
0

Maradona zaziva pomoć “Onoga s bradom”

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Izbornik argentinske nogometne reprezentacije Diego Maradona počeo je, u strahu od predstojećih utakmica koje bi njegovu ekipu mogle ostaviti bez Svjetskog prvenstva, zazivati Božju pomoć i to na vrlo neobičan način.
  • Onaj s bradom me je spasio toliko puta dosad, nadam se da će tako biti i sada - rekao je Maradona za radijsku postaju Cadena 3.

Argentina s Maradonom na čelu zauzima tek peto mjesto u južnoameričkim kvalifikacijama dva kola prije kraja. Ukoliko ostane na toj poziciji, čekat će je dodatne kvalifikacije protiv četvrtoplasirane momčadi CONCACAF zone. No, nakon domaće utakmice protiv Perua, Maradonu i njegove igrače u posljednjoj utakmici kvalifikacija čeka teško gostovanje kod direktnog konkurenta Urugvaja.

  • Moramo sebi usaditi u glave da su te dvije utakmice ključne i ne smijemo griješiti kao protiv Brazila - rekao je Maradona, dodavši da su mu tokom nedavnog boravka u Italiji, gdje je bio na kuri mršavljenja, lokalni navijači rekli kako Svjetsko prvenstvo bez Argentine ne bi bilo isto.

  • Odgovorio sam im: “Ne brinite, Argentina će biti tamo” - zaključio je Maradona.