Želi sredstva za pojačanja
0

Maradona: Šanse za moj odlazak iz Al Wasla su 50 posto

Totalsport
Diego Maradona
Diego Maradona
Diego Maradona, trener Al Wasla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, prije nekoliko je dana zaprijetio odlaskom iz kluba ukoliko klub ne osigura sredstva za dovođenje pojačanja.

Slavni Argentinac je u taj klub stigao prošle godine, potpisavši dvogodišnji ugovor. Čini se da je i više nego upitno hoće li ga odraditi do kraja. Nakon što je Maradona javno izrazio svoje nezadovoljstvo, u klubu su poručili kako se se već bacili u potragu za njegovim nasljednikom, ukoliko Maradona doista napusti kormilo.

"Ukoliko klub ne osigura sredstva za pojačanja, 50 posto je šansi za moj odlazak. Nedostaju mi igrači, pa nisam u mogućnosti odmarati ključne igrače, a samim time nismo dovoljno konkurentni. Nadam se da će moj sljedeći sastanak s čelnicima kluba biti pozitivan. Ukoliko oni ne ispune obećanja koja su dali, možda je bolje da se povučem i prepustim svoje mjesto nekom drugom. Odlučit ću na kraju sezone. Ili ću pakovati kofere, ili ću i dalje biti trener Al Wasla. Nisam došao u taj klub na praznike, došao sam raditi i želim raditi", izjavio je Maradona.

Nakon 19 odigranih kola u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Maradonin je klub tek na sedmom mjestu, s 20 bodova manje od vodećeg Al Aina.