Opet u centru pažnje
4

Maradona šakama napao navijačice koje su ga vrijeđale nakon neuspjeha

Klix.ba
Diego Maradona (Foto: EPA-EFE)
Diego Maradona (Foto: EPA-EFE)
Meksički Dorados nije se uspio plasirati u prvu ligu nakon što je u play-offu poražen od Atletico San Luisa rezultatom 4:2, što im nije bilo dovoljno da nakon pobjede u prvom meču od 1:0 pređu u prvu meksičku ligu.

Dorados je u 33. minuti golom Cordobe stigao u vodstvo od 1:0, ali je Ibanez u trećoj minuti sudijske nadoknade izjednačio na 1:1. Rivera je donio novu prednost gostima, a kada se činilo da će oni proći dalje, autogolom Barbose i golom Gonzalesa domaći su stigli do preokreta i osigurali produžetke.

Domaći igrači bolje su igrali u dodatnih 30 minuta, a kruna toga došla je u 104. minuti kada Torres pogađa za konačnih 4:2 i vodi svoj klub u prvu ligu.

Vidno ljut i razočaran Maradona, koji nije mogao s klupe predvoditi svoju ekipu, naišao je na velike provokacije nakon meča, a izlazeći iz svečane lože nišao je na veliki broj navijača domaćeg tima koji su ga vrijeđali.

Kada se pojavio u hodniku stadiona, navijači su počeli vrijeđati Maradonu, a pjevali su mu "Maradona se la come", što bi u prijevodu značilo "Maradona puši ku**c".

Na snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se veliki broj žena među navijačima domaćeg kluba, a na takve provokacije Maradona je pokušao udariti šakom nekoga iz mase. Ipak, ljudi iz osiguranja spriječili su veći incident.

Kada se sve napokon smirilo i kada je Maradona otišao kamera je uhvatila jednog od najboljih nogometaša svih vremena kako svim silama pokušava da se vrati među navijače kako bi se obračunao s njima, a u napadu bijesa također je izgovorio nekoliko žestokih uvreda.