U svom stilu
10

Maradona predvodio veliko slavlje u svlačionici nakon prolaza Doradosa u polufinale

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Diego Maradona je bio u centru pažnje tokom slavlja u svlačionici njegovog tima Doradosa nakon prolaska u polufinale Ascenso MX lige, drugog po rangu takmičenja u Meksiku.

Argentinska legenda je sinoć predvodila ekipu u pobjedi rezultatom 1:0 nad rivalom Mineros de Zacatecasom, s kojom su osigurali prolaz među četiri najbolje ekipe.

Gol Vinicio Angula u 65. minuti bio je dovoljan za Maradoninu ekipu, koja je tako slavila u revanšu s 1:0 nakon što je prvi meč okončan bez pogodaka.

Uvijek raspoložen za zabavu, Maradona je bio u centru svlačionice gdje je predvodio pjesme s kojom su Doradosovi igrači slavili uspjeh. Maradona je u septembru preuzeo ovaj meksički drugoligaški klub.

Inače, u nomadskoj karijeri nakon što je okačio kopačke o klin, Maradona je prošao veoma različite pozicije širom svjetskog nogometa.

Osvajač Svjetskog prvenstva je u julu postao predsjednik bjeloruskog kluba Dinamo Bresta, prije nego što je brzo prihvatio novi izazov.

Dorados, koji se plasirao u play-off kao sedmi nositelj, sada mora osvojiti ili Aperturu (prvi dio prvenstva) ili sljedeće godine Clausuru (drugi dio) kako bi se kvalifikaovao u play-off, nakon kojeg će biti poznata ekipa koja će se u maju plasirati u elitnu Ligu MX.

Dorados će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča između Atlante i Oaxace. Prve utakmice se igraju 21. ili 22. novembra, a revanši 24. ili 25. novembra.