|

Maradona podnosi ostavku?

Maradona podnosi ostavku?
0
F
FENA
13.11.2008. u 11:57
1
komentara
0

dijeljenja
Maradona podnosi ostavku? Foto: AFP/File
Selektor nogometne reprezentacije Argentine Dijego Armando Maradona mogao bi uskoro da podnese ostavku, ukoliko mu pomoćnik ne bude njegov bivši saigrač Oscar Ruggeri. Sa uključivanjem Ruggerija u stručni štab se ne slaže predsjednik Nogometnog saveza Argentine Julio Grondona, koji je ranije bio kritkovan od strane Maradoninog najavljenog pomoćnika, a Maradona je navodno spreman da napusti mjesto selektora, samo nedjelju dana nakon dolaska na tu funkciju, ukoliko mu čelnici saveza ne izađu u susret.
Maradona, koji bi na mjestu šefa stručnog štaba "gaučosa" trebalo da debituje u prijateljskoj utakmici protiv Škotske u srijedu 19. novembra, izjasnio se da bi želio Ruggerija za svog pomoćnika, koji inače važi za protivnika Grondone, oko čega su se legendarni nogometaš i predsjednik saveza žestoko sukobili na sastanku održanom početkom nedjelje.

"Jednostavno, ne volim njegovu facu", izjavio je Grondona na pitanje novinara zašto se ne slaže da on bude Maradonin asistent.

Argentinska televizijska stanica TiC Sports objavila je da se Maradona sreo sa svojim bivšim trenerom Carlosom Bilardom, i da je nakon tog sastanka poslao poruku Grondoni u kojoj traži da Ruggeri bude njegov asistent.

Maradona je selektor Argentine zvanično postao prošle sedmice, nakon što je prethodno ostavku podnio Alfo Basile.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...