Argentina
0

Maradona: Pobijedit ćemo Brazil jer smo najbolji

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
- Moji su momci spremni za Brazil. Naoštreni su poput britve – izjavio je selektor argentinskih nogometaša Diego Maradona u izjavi za Radio Palermo.

Sudar titana u 15. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici odigrat će se 5. septembra u Rosariju.

  • Pobijedit ćemo jer imamo najbolje igrače. Pobjedom protiv Brazila pokazat ćemo koliko smo zapravo dobri – najavio je optimistični 49-godišnji selektor, koji je sam inzistirao da se domaće utakmice reprezentacije prebace sa stadiona River Platea (Monumental) u Rosario, rodni grad Lionela Messija.

  • Igrači su sami željeli promjenu stadiona. Nije se to dogodilo odjednom. Nezadovoljstvo traje već neko vrijeme. Svejedno, činjenica da ćemo igrati u Rosariju negarantuje nam pobjedu.

Brazil je prvi na tabeli s 27 bodova, a Argentina četvrta s 22, što je zasad čini prilično ranjivom, obzirom da samo prve četiri pozicije izravno vode na SP. Maradona se nada da neće doći u neugodnu situaciju sa samo tri preostale utakmice do kraja. Nada se također da će ga spasiti Leo Messi.

  • Razvija se bolje no što sam se igrački razvijao ja. Nisam bio toliko konstantan, pogotovo ne u njegovim, mladim godinama. Kao mlad u Barceloni sam prebolio hepatitis, a slomili su mi i gležanj. On, srećom, nije pretrpio teže povrede ili bolesti.