Poraz od Francuske
52

Maradona opet brani Messija: Argentina je bez njega običan tim, nije igrao svoju igru

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Legendarni Argentinac Diego Armando Maradona nakon ispadanja njegove reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji rekao je da bez Lionela Messija Argentina izgleda i jeste jedan običan tim.

Gaučosi su u osmini finala poraženi od Francuske rezultatom 4:3, iako su na početku drugog poluvremena imali vodstvo od 2:1. Argentina se tokom čitavog Mundijala mučila, nisu pronašli pravu igru, a porazom od Trikolora na neslavan način završili su poprilično neuspješnu eru jedne generacije.

Lionel Messi, najbolji igrač ove ekipe i jedan od najboljih na svijetu, sa svojim 31 godinom još uvijek nije osvojio nijedan trofej s reprezentacijom i najveći pritisak tokom Mundijala bio je upravo na njemu. Nakon ispadanja i neuspješnog pokušaja da nakon prvenstva u Brazilu pokušaju doći do titule svjetskog prvaka, Maradona je ocijenio kako su gledaoci u Rusiji gledali hroniku jednog propadanja.

"Kao da smo došli u bioskop, a ne na stadion. Gledali smo hroniku jednog propadanja. To se i dogodilo. Francuska je opteretila Messija, koji nije mogao da igra svoju igru. Bez njega je Argentina samo jedan običan tim. Dogodilo se ono što smo očekivali. Još jedno Svjetsko prvenstvo je završeno, a mi smo ostali praznih ruku. Šteta", zaključio je Maradona.

Također, nakon poraza od Francuske neke zvijezde Argentine napustile su trening kamp i neće se s ekipom vratiti u zemlju, a da li će se ikada više vratiti, tek ostaje da se vidi.